Historia

Lyhyt katsaus Rantasauna Nilskin historiaan

Nilski-maja on nykyään nimeltään Rantasauna Nilski.
Nilski -maja rakennettiin vuoden 1969 aikana lähes kokonaan talkoovoimin Kangasalan Vesijärven rantaan, Saappaanpohjan lahden suulle. Kangasalan Melojien talkooväki on pitänyt sitä yllä siitä lähtien.

Vankkatekoinen hirsihuvila on ollut monen melojasukupolven aikana saunomis-, rentoutumis- ja kokoontumispaikkana, jossa on tavattu ystäviä ja vietetty aikaa. Rantasauna on ollut pääosin seuran omassa käytössä sekä vaatimattomassa vuokrauskäytössä jo neljän vuosikymmenen ajan. Sitä vuokrattiin enimmäkseen 'puskaradion' kautta vain muutamia kertoja vuodessa. Vuosien varrella majaa on ylläpitänyt Kangasalan Melojien S-team eli Seniorimelojista koostunut porukka, joka on paikasta huolehtinut talkoovoimin. Vielä nykyäänkin Rantasauna Nilskiä ylläpidetään sataprosenttisesti talkoilla ja kaikki tuotto menee Kangasalan Melojien nuorisotoimintaan.

Syksyllä 2011 kääntyi uusi historian lehti, kun Nilskissä alkoi kokonaisvaltainen uudistus, jossa rantasauna remontoitiin arvoiseensa ja nykyaikaiseen kuntoon. Remontti kesti lähes 2 vuotta ja tulokset ovat nähtävissä paikan päällä, Nilskintien päässä sekä näillä sivuilla. Löydät lisää Nilskin muutosprosessista näiltä sivuilta.

Lämmin kiitos Kangasalan Melojien jäsenille, erityisesti seniorimelojien S-teamille, joiden antamat tuhannet talkootunnit muuttivat Nilskin nykyiseen kuntoon.

Alla 3:37 minuutin mittainen video Nilskin muutoksesta kahden vuoden aikana.

Rantasauna Nilskin toimintaa pyöritetään talkoovoimin ja tuotto käytetään Kangasalan Melojat ry -melontaseuran nuorisotyöhön. Seurasta ovat maailman huipulle nousseet 2000-luvulla mm Olympiamelojat Anne Rikala, Kalle Mikkonen, Mika Hokajärvi ja Niklas Vettanen - vain muutamia mainitakseni. Varatessasi Nilskiä tuotto menee hyvään tarkoitukseen.
Tutustu toimintaaan: Kangasalan Melojat ry.
© 2019 Rantasauna Nilski / Kangasalan Melojat ry.