Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Lyhyt katsaus Rantasauna Nilskin historiaan 

 

 

 

Nilski-maja on nykyään Rantasauna Nilski

 

Nilski -maja rakennettiin vuoden 1969 aikana lähes kokonaan talkoovoimin Kangasalan Vesijärven rantaan, Saappaanpohjan lahden suulle. Kangasalan Melojien talkooväki on pitänyt sitä yllä siitä lähtien. Vankkatekoinen hirsihuvila on ollut monen melojasukupolven aikana saunomis-, rentoutumis- ja kokoontumispaikkana, jossa on tavattu ystäviä ja vietetty aikaa. 

 

Rantasauna on ollut pääosin seuran omassa käytössä sekä vaatimattomassa vuokrauskäytössä jo parin vuosikymmenen ajan. Sitä vuokrattiin enimmäkseen 'puskaradion' kautta vain muutamia kertoja vuodessa.

 

Vuosien varrella majaa on ylläpitänyt Kangasalan Melojien S-team eli Seniorimelojista koostunut porukka, joka talkoilla on paikasta huolehtinut. Vielä nykyäänkin Rantasauna Nilskiä ylläpidetään 100 -prosenttisesti talkoovoimin ja kaikki tuotto menee Kangasalan Melojien nuorisotoimintaan.

 

Syksyllä 2011 kääntyi uusi historian lehti, kun Nilskissä alkoi kokonaisvaltainen uudistus, jossa rantasauna remontoitiin arvoiseensa ja nykyaikaiseen kuntoon. Remontti kesti lähes 2 vuotta ja tulokset ovat nähtävissä paikan päällä, Nilskintien päässä sekä näillä sivuilla. Löydät lisää Nilskin muutosprosessista näiltä sivuilta sekä tietenkin kuvia, millainen upea paikka Nilski tällä hetkellä on. 

 

Lämmin kiitos Kangasalan Melojien jäsenille, erityisesti seniorimelojien S-teamille, joiden antamat sadat tai tuhannet talkootunnit muuttivat Nilskin nykyiseen kuntoon. Lisäksi suuri kiitos Nilskin yrityskummeille, joiden tuki oli mahtavan hienoa.

 

Alla 3:37 minuutin mittainen video Nilskin muutoksesta kahden vuoden aikana.